Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  октобар 2014.

Питања и одговори

Питања и одговори

Зашто да се молимо да дође Божје Краљевство?

Да ли бисте желели да сазнате више о Божјем Краљевству и о томе шта ће оно учинити?

Божје Краљевство влада с неба. Оно ће успоставити мир и правду на земљи и зато је Исус рекао својим ученицима да се моле да оно дође. Ниједна људска власт не може да искорени насиље, неправду ни болест, али Божје Краљевство може и то ће и учинити. Јехова Бог је изабрао свог Сина, Исуса Христа, да буде Краљ тог Краљевства. Такође је изабрао неке од Исусових ученика да буду сувладари с њим. (Прочитајте Луку 11:2; 22:28-30.)

Ускоро ће Божје Краљевство предузети нешто против оних који се супротстављају Богу као владару. Стога молитва да дође Божје Краљевство представља молбу да Божја власт замени све људске власти. (Прочитајте Данила 7:13, 14 и Откривење 11:15, 18.)

Шта ће Божје Краљевство учинити за људе?

Исус је најбољи Краљ јер саосећа с људима. Као Божји Син, он такође има моћ да избави све који се обраћају Богу за помоћ. (Прочитајте Псалам 72:8, 12-14.)

Благослове Божјег Краљевства ће доживети сви који се искрено моле да оно дође и који живе у складу с Божјом вољом. Сигурно ће вам користити ако сазнате више о томе шта Библија каже о Божјем Краљевству. (Прочитајте Луку 18:16, 17 и Јована 4:23.)