У претходним чланцима сте вероватно запазили да је Божје Краљевство веома важно за Јеховине сведоке. А можда су вам и привукли пажњу неки од будућих благослова Божјег Краљевства. Међутим, можда се питате да ли су та обећања превише лепа да би била истинита.

Мудро је што сте опрезни уместо да одмах поверујете у све што чујете (Пословице 14:15). Попут вас, ни становници древне Верије нису били лаковерни. * Они су прихватили добру вест о Краљевству, али не само зато што им се допало оно што су чули. Детаљно су истражили свете списе „да виде је ли то тако“ (Дела апостолска 17:11). Другим речима, испитали су да ли се добра вест коју су чули слаже са оним што пише у Божјој Речи. С временом су се уверили да се добра вест чврсто заснива на њој.

Јеховини сведоци вас срдачно позивају да учините то исто. Путем бесплатног проучавања Светог писма, можете упоредити оно што Јеховини сведоци верују о Божјем Краљевству са оним што стоји у Светом писму.

Осим што можете сазнати више о Божјем Краљевству, проучавањем Светог писма можете добити одговоре на нека од најважнијих животних питања.

Што је најважније, проучавање ће вам помоћи да се ’приближите Богу‘ (Јаковљева 4:8). Што се више будете приближили Богу, то ћете више запажати колико вам добра може пружити Божје Краљевство, и то не само данас него заувек. Сам Исус је рекао у молитви Оцу: „Да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа“ (Јован 17:3).

 

^ одл. 4 Верија је био град у древној Македонији.