Могу ли нам анђели помоћи?

Анђели су помогли древном Божјем слузи Данилу, а данас помажу у ширењу добре вести

Много пре него што је створио људе, Јехова Бог је створио милионе анђела (Јов 38:4, 7). Они су моћна духовна створења која служе Богу и која он понекад шаље да воде и штите његове слуге на земљи (Псалам 91:10, 11). Данас анђели помажу Исусовим следбеницима у проповедању добре вести свим људима. (Прочитајте Откривење 14:6, 7.)

Да ли треба да се молимо анђелима за помоћ? Не. Молитва је део обожавања Бога и зато је упућујемо само њему (Откривење 19:10). Пошто су анђели Божје слуге, они слушају Бога, а не људе. Због тога увек треба да се молимо само Богу, и то преко Исуса. (Прочитајте Псалам 103:20, 21 и Матеја 26:53.)

Постоје ли зли анђели?

Анђели су, као и људи, створени са слободном вољом, што значи да могу бирати да ли ће поступати добро или лоше. Нажалост, многи су се побунили против Бога (2. Петрова 2:4). Први међу њима био је Сатана, а за њим су пошли други и тако постали демони. Не тако давно, они су збачени с неба на земљу. (Прочитајте Откривење 12:7-9.)

Драстичан пораст зла и насиља од 1914. године показује да ће Бог ускоро уклонити Сатану и демоне. Затим ће успоставити рај на земљи. (Прочитајте Откривење 12:12; 21:3, 4.)