Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  јул 2014.

Питања и одговори

Питања и одговори

Зашто треба да се молимо?

Јехова Бог жели да му се слободно обраћамо и износимо своје бриге (Лука 18:1-7). Он нас слуша јер му је стало до нас. Пошто нас он, наш небески Отац, с љубављу позива да му се обратимо, зашто се не бисмо одазвали? (Прочитајте Филипљанима 4:6.)

Молитва није само начин да тражимо помоћ. Она нас приближава Богу (Псалам 8:3, 4). Кад редовно делимо с Богом своја осећања, ми продубљујемо пријатељство с њим. (Прочитајте Јаковљеву 4:8.)

Како треба да се молимо?

Бог не тражи од нас да користимо звучне речи или да понављамо једно те исто. Такође, не морамо заузети неки посебан положај. Јехова жели да му се обраћамо из срца (Матеј 6:7). На пример, у древном Израелу, жена по имену Ана се молила због тешких породичних околности. Касније, када се њена туга претворила у радост, од срца је захвалила Богу. (Прочитајте 1. Самуилову 1:10, 12, 13, 26, 27; 2:1.)

Заиста имамо дивну част! Можемо свом Створитељу изнети све своје бриге. Такође га можемо хвалити и захваљивати му за све што чини. Не треба олако да гледамо на ту јединствену прилику. (Прочитајте Псалам 145:14-16.)

 

Сазнајте више

Шта Библија заиста научава?

Молитва нам помаже да будемо блиски с Богом

Да ли Бог слуша ваше молитве? Да бисте добили одговор на то питање, сазнајте шта Библија говори о молитви.