Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  јул 2014.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ЗАШТО ДОБРИ ЉУДИ ПАТЕ?

Бог ће уклонити патњу

Бог ће уклонити патњу

Библија нам јасно говори да ће Јехова и његов Син, Исус Христ, уклонити патњу коју наноси Сатана Ђаво. У њој стоји: „Зато је дошао Син Божји, да уништи Ђаволова дела“ (1. Јованова 3:8). Садашњи свет, који се заснива на похлепи, мржњи и злу, неће више постојати. Што се тиче ’владара света‘ — Сатане Ђавола — Исус обећава да ће бити „избачен“ (Јован 12:31). Када не буде Сатаниног утицаја, биће успостављен праведан нови свет и на нашој планети ће владати мир (2. Петрова 3:13).

Шта ће бити са онима који тврдоглаво одбијају да се промене и упорно чине лоше ствари? Размислимо о овом јасном обећању: „Честити ће живети на земљи, и беспрекорни ће остати на њој. А зли ће бити истребљени са земље, и они који поступају неверно биће ишчупани из ње“ (Пословице 2:21, 22). Неће више бити утицаја злих људи. Под таквим условима, послушни људи ће постепено постати савршени (Римљанима 6:17, 18; 8:21).

Како ће Бог засигурати да у том новом свету не буде зла? Он неће погазити човекову слободну вољу и претворити људе у роботе, већ ће поучавати послушне људе својим мерилима и помоћи им да искорене штетне мисли и поступке.

Бог ће уклонити сву патњу

Шта ће Бог учинити у погледу несрећа и катастрофа? Он је обећао да ће његово Краљевство ускоро преузети контролу над земљом. Бог је за Краља тог Краљевства поставио Исуса Христа, који има моћ да лечи болесне (Матеј 14:14). Он такође има моћ да управља природним силама (Марко 4:35-41). Зато више неће бити патње коју узрокују „време невоље и непредвиђени догађаји“ (Проповедник 9:11). Под Христовом влашћу, никаква невоља више неће погађати човечанство (Пословице 1:33).

Шта ће бити с милионима недужних људи који су трагично изгубили живот? Кратко пре него што је ускрснуо свог пријатеља Лазара, Исус је рекао: „Ја сам ускрсење и живот“ (Јован 11:25). Заиста, Исус има моћ да ускрсне, то јест да врати у живот оне који су умрли!

Ако бисте волели да живите у свету у ком добри људи неће патити, зашто не бисте сазнали више о правом Богу и о томе шта он намерава да учини? Јеховини сведоци ће вам радо то показати из Библије. Срдачно вас позивамо да им се обратите лично или тако што ћете писати издавачима овог часописа.