Подешавања за приступ

Изабери језик

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

СТРАЖАРСКА КУЛА ДЕЦЕМБАР 2013

 ПРИБЛИЖИМО СЕ БОГУ

„Гле, све чиним ново!“

„Гле, све чиним ново!“

Да ли желите добро здравље и дуг живот за себе и своје најближе? Да ли бисте волели да живите у свету без бола, патње и смрти? То није само плод маште. Ускоро ће заиста постојати један праведан нови свет, јер то жели Јехова Бог. Погледајте како ће он то остварити, према Откривењу 21:3-5. (Прочитајте.)

[Бог] ће обрисати сваку сузу с њихових очију“ (Откривење 21:4). Овде није реч о сузама радосницама или сузама које штите наше очи. Бог обећава да више нећемо лити сузе зато што нам је тешко. Бог их неће само обрисати већ ће уклонити њихов узрок — бол и патњу.

„Смрти више неће бити“ (Откривење 21:4). Да ли ишта доноси толико суза и боли као смрт? Јехова обећава да ће послушне људе ослободити окова смрти. Како? Тако што ће уклонити њен узрок — грех који смо наследили од Адама (Римљанима 5:12). Он ће на темељу Исусове откупне жртве послушним људима подарити савршенство. * Затим ће уништити смрт, која је у Библији названа последњим непријатељем (1. Коринћанима 15:26). Верни људи ће живети онако како је то Бог првобитно желео — у савршеном здрављу, и то вечно.

„Бола више неће бити“ (Откривење 21:4). Шта то значи? Више неће бити менталног, емоционалног и физичког бола, који је последица греха и несавршености и који данас загорчава живот милионима људи.

Живот без суза, смрти и бола ускоро ће бити реалност. Можда се питате: ’Али где ће то бити? На небу?‘ Не. Размислите о следећем. Као прво, то обећање почиње речима да је ’Божји шатор међу људима‘, а они живе на земљи (Откривење 21:3). Као друго, у обећању се говори о свету у ком „смрти више неће бити“. Смрт никада није постојала на небу, али већ дуго постоји на земљи. Јасно је да се Божје обећање о бољем животу односи на земљу.

Бог ће избрисати све сузе које теку због бола и патње

Јехова жели да верујемо у његово обећање о праведном новом свету. Одмах након што су описани сви ови благослови, он је дао гаранцију: „Гле, све чиним ново!“ и додао: „Ове речи [су] веродостојне и истините“ (Откривење 21:5). Да ли бисте волели да сазнате како ви и ваши најближи можете бити део срећног народа који ће видети испуњење овог дивног Божјег обећања?

^ одл. 5 Више појединости о Христовој откупној жртви може се наћи у 5. поглављу књиге Шта Библија заиста научава?, коју су издали Јеховини сведоци.