Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  октобар 2013.

Питања и одговори

Питања и одговори

Постоји ли нада за умрле?

Смрт се може упоредити са сном пошто су мртви без свести и не могу ништа да учине. Међутим, Створитељ живота може мртве вратити у живот путем ускрсења. Бог је то и показао када је Исусу дао моћ да неке особе врати у живот. (Прочитајте Проповедника 9:5 и Јована 11:11, 43, 44.)

Зашто се смрт може упоредити са сном?

Бог је обећао да ће мртви који су у његовом сећању ускрснути и да ће имати прилику да живе у праведном новом свету. Док не дође то време, они спавају смртним сном, а Свемоћни Бог једва чека да их врати у живот. (Прочитајте Јова 14:14, 15.)

Како ће ускрсење изгледати?

Када Бог буде ускрсавао људе, они ће бити свесни да су то они и знаће ко су им пријатељи и чланови породице. Пошто се тело после смрти распада, Бог ће их ускрснути у новом телу. (Прочитајте 1. Коринћанима 15:35, 38.)

Релативно мали број особа ће ускрснути у живот на небу (Откривење 20:6). Већина ускрснулих живеће на земљи, која ће бити претворена у рај. За њих ће то бити нови почетак и имаће могућност да заувек живе на земљи. (Прочитајте Псалам 37:29 и Дела апостолска 24:15.)

Сазнајте више

Шта Библија заиста научава?

Има ли живота после смрти?

Сазнајте шта Свето писмо каже о томе има ли живота после смрти и зашто људи умиру.

Шта Библија заиста научава?

Да ли ћемо поново видети оне који су умрли?

Да ли вам је смрт однела неку драгу особу? Да ли је икада поново можете видети? Сазнајте шта Свето писмо говори о ускрсењу.