Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  септембар 2013.

Питања и одговори

Питања и одговори

Када брак може бити срећан?

Библијски савети о браку су делотворни зато што потичу од Јехове Бога — оног ко је основао први брак. Библија нас поучава како да изградимо особине које ће допринети срећи у браку и упозорава нас на ставове који могу уништити брак. Такође нас учи како да комуницирамо да бисмо били срећни у браку. (Прочитајте Колошанима 3:8-10, 12-14.)

Мужеви и жене треба да уважавају и поштују једно друго. Они могу имати срећан брак када обоје прихватају улогу коју им је Бог доделио. (Прочитајте Колошанима 3:18, 19.)

Шта брак чини трајним?

Брачни парови могу остати заједно само ако се воле. Бог нас учи како треба да волимо. Савршени примери у показивању несебичне љубави су Бог и његов Син, Исус. (Прочитајте 1. Јованову 4:7, 8, 19.)

Када мужеви и жене поштују брак као заједницу коју је утемељио Бог, онда ће и остати заједно. Бог је створио брак као трајну заједницу мушкарца и жене да би се сви чланови породице осећали сигурно. Брак може да траје зато што је Бог створио мушкарца и жену да се физички и емоционално уклапају у хармоничну целину. Такође их је створио по својој слици тако да могу да воле онако како он воли. (Прочитајте Постанак 1:27; 2:18, 24.)

Сазнајте више

ПУТ ДО СРЕЋНЕ ПОРОДИЦЕ

Бог пружа помоћ за срећан брак

Два једноставна питања могу вам помоћи да имате срећнији брак.

ПРОБУДИТЕ СЕ!

Важност компромиса

Четири савета могу помоћи вама и вашем супружнику да избегнете свађу и заједно нађете решења.