Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  август 2013.

Питања и одговори

Питања и одговори

Да ли Бог слуша све молитве?

Бог слуша људе из свих народа (Псалам 145:18, 19). У својој Речи, Библији, подстиче нас да му поверимо сваку бригу (Филипљанима 4:6, 7). Па ипак, неке молитве нису Богу по вољи. На пример, он не жели да понављамо напамет научене молитве. (Прочитајте Матеја 6:7.)

Такође, Јехови нису угодне молитве оних који се намерно оглушују о његове законе (Пословице 28:9). Примера ради, у библијско доба Бог није слушао Израелце који су били криви за убиство. Очигледно је да морамо испунити неке услове да би Бог услишио наше молитве. (Прочитајте Исаију 1:15.)

Шта морамо чинити да би Бог услишио наше молитве?

Морамо се молити Богу с вером (Јаковљева 1:5, 6). Морамо бити уверени да он постоји и да му је стало до нас. Своју веру можемо ојачати проучавајући Библију јер се права вера заснива на чињеницама и доказима из Божје Речи. (Прочитајте Јеврејима 11:1, 6.)

Када се молимо, треба да будемо понизни и искрени. Чак се и Божји Син Исус молио са понизношћу (Лука 22:41, 42). Дакле, не треба ми да говоримо Богу шта да уради већ да читамо Библију како бисмо разумели шта он очекује од нас. Тада ће наше молитве бити у складу с његовом вољом. (Прочитајте 1. Јованову 5:14.)