Ко је тај злочинац? То је човек с којим Исус прича на овој слици. Њему је жао због злодела која је учинио и зато моли Исуса: „Сети ме се кад дођеш у своје краљевство.“ На слици се види да му Исус нешто одговара. Да ли знаш шта му говори? * Исус му обећава: „Заиста, кажем ти данас, бићеш са мном у рају.“

Шта мислиш, како ће изгледати тај Рај?— Да бисмо добили прави одговор, присетимо се Раја који је Бог створио за првог човека и жену, Адама и Еву. Где је био тај Рај? На небу или на земљи?

Тако је, био је на земљи. Зато знамо да ће и злочинац живети на земљи када она поново постане рај. Како ће Рај тада изгледати?— Хајде да видимо.

Свето писмо каже да је Јехова Бог створио Адама и Еву и затим их сместио у рај на земљи. Назвао га је „врт у Едену“. Можеш ли да замислиш како је био леп тај врт?— Сигурно је био много лепши од свега што постоји данас на земљи.

Шта би ти рекао? Да ли ће Исус бити ту на земљи заједно са злочинцем коме је било жао због онога што је радио?— Не, Исус ће бити Краљ на небу и владаће над рајском земљом. Дакле, Исус ће бити с тим злочинцем тако што ће га ускрснути из мртвих и побринуће се да му буде лепо у Рају. Али зашто би Исус једном злочинцу  дозволио да буде у Рају?— Хајде да мало размислимо о томе.

Тачно је да је тај човек чинио лоше ствари. Али то се може рећи и за милијарде других људи који су живели на земљи. Међутим, већина је поступала тако јер никада нису упознали Јехову и нису знали шта он жели да чине.

Ти људи ће, као и злочинац с којим је Исус разговарао док је био на стубу, ускрснути да би живели у Рају овде на земљи. Биће поучени Божјој вољи. Затим ће моћи да покажу да воле Јехову.

Да ли знаш како ће то моћи да покажу?— Тако што ће чинити оно што се Богу допада. Биће заиста лепо живети у Рају са свим тим људима који воле Јехову и једни друге!

Прочитај у својој Библији

^ одл. 3 Уколико читате с дететом, црта треба да вас подсети да застанете и подстакнете дете да се изрази.