Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  мај 2013.

Питања и одговори

Питања и одговори

Да ли нам греси могу бити опроштени?

Није тешко стећи Божје признање

Према Светом писму, сви људи су грешни. Склоност ка греху смо наследили од првог човека, Адама. Зато понекад чинимо лоше ствари због којих касније зажалимо. Божји Син, Исус Христ, платио је за наше грехе тиме што је умро за нас. Захваљујући његовој откупној жртви, греси нам могу бити опроштени. То је дар од Бога. (Прочитајте Римљанима 3:23, 24.)

Неки су починили велике грехе и питају се да ли им Бог може опростити. Утешно је знати да у Божјој Речи пише: „Крв Исуса, његовог Сина, чисти нас од сваког греха“ (1. Јованова 1:7). Јехова спремно опрашта чак и озбиљне грехе ако се искрено кајемо. (Прочитајте Исаију 1:18.)

Шта морамо чинити да бисмо добили опроштај?

Ако желимо да нам Јехова опрости, треба да учимо о њему — да разумемо његов начин поступања, прихватимо његове савете и испунимо оно што очекује од нас (Јован 17:3). Јехова великодушно опрашта онима који се кају за своје грехе и труде се да се промене. (Прочитајте Дела апостолска 3:19.)

Није тешко стећи Божје признање. Јехова разуме наше слабости. Он је милосрдан и добар. Да ли вас то подстиче да сазнате још више о томе како му можете угодити? (Прочитајте Псалам 103:13, 14.)

 

Сазнајте више

Шта Библија заиста научава?

Исусова откупна жртва — највреднији дар од Бога

Зашто је откупна жртва била потребна? Шта добијамо захваљујући њој?

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТОГ ПИСМА

Ко је Бог?

Да ли Бог има име и да ли му је стало до нас?

СТРАЖАРСКА КУЛА

Да ли радите оно што Бог очекује?

Важно је слушати Бога, али да бисмо постали његови пријатељи потребно је нешто више.