Часопис који сада читате почео је да излази у јулу 1879. Од тада су се времена променила — па тако и овај часопис. (Видети слике изнад.) Почев од овог издања, запазићете још неке промене у Стражарској кули. Шта ће бити другачије?

У многим земљама све више људи тражи информације на интернету јер им тако више одговара. Једним кликом миша они могу доћи до бројних информација, које су доступне само на интернету. Постоје онлајн издања многих књига, часописа и новина.

Имајући то на уму, недавно смо изменили дизајн нашег веб-сајта www.jw.org како би био привлачнији и једноставнији за коришћење. Они који посете сајт могу читати публикације које се иначе објављују на преко 430 језика. Међутим, почев од овог месеца, посетиоци сајта такође могу читати одређене рубрике које су редовно излазиле у штампаном издању, али ће се од сада појављивати само на веб-сајту. *

Пошто ће се доста чланака објављивати само на интернету, почев од овог броја издање за јавност више неће имати 32 стране него 16. Стражарска кула се већ преводи на 204 језика. Са смањеним бројем страна моћи ће се преводити на још више језика.

Надамо се да ће нам ове промене омогућити да с библијском поруком која спасава животе дођемо до више људи. Одлучни смо да и даље припремамо обиље поучних и занимљивих информација — како у штампаном тако и у електронском облику — на корист нашим бројним читаоцима који поштују Библију и желе да знају шта она заиста научава.

Издавачи

^ одл. 5 Међу чланцима који ће се објављивати само на интернету налазе се следеће рубрике: „Рубрика за младе“, намењена младима за лично проучавање Библије и „Моја библијска школица“, рубрика за родитеље са децом до три године.