Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  децембар 2012.

Пронашли су нешто боље

Пронашли су нешто боље

МИЛИОНИ хришћана не желе да славе Божић. Шта они мисле о тој одлуци? Да ли имају утисак да нешто пропуштају? Да ли је њиховој деци нешто ускраћено? Прочитајте шта су Јеховини сведоци из разних земаља рекли.

Ив

Сећање на Исуса Христа. „Пре него што сам постала Јеховин сведок ретко сам одлазила у цркву. Ако бих и отишла, било је то само у време Божића или Ускрса. Па ипак, ни онда нисам много размишљала о Исусу Христу. Сада више не славим Божић али зато посећујем хришћанске састанке два пута седмично и чак поучавам друге ономе што Библија говори о Исусу“ (ИВ, АУСТРАЛИЈА).

Рубен

Радост давања. „Највише се обрадујем кад ме неко изненади поклоном. Волим изненађења! Такође волим да некоме напишем писамце или нацртам нешто јер смо онда срећни и он и ја“ (РУБЕН, СЕВЕРНА ИРСКА).

Емили

Помагање другима. „Волимо да спремимо оброк за болесне. Понекад им однесемо цвеће, колач или мали поклон да их развеселимо. Уживамо у томе и драго нам је што их можемо посећивати у току целе године“ (ЕМИЛИ, АУСТРАЛИЈА).

Венди

Окупљање породице. „Када се наша шира породица окупи, деца у опуштеној атмосфери могу да се зближе са теткама, течама, браћом, сестрама и осталим рођацима. Пошто се не окупљамо само одређеног датума, нисмо под притиском и наши рођаци знају да их посећујемо зато што их волимо“ (ВЕНДИ, КАЈМАНСКА ОСТРВА).

Сандра

Мир. „У време Божића, изгледа да има толико посла да мало ко размишља о миру. Сазнала сам шта Библија обећава људима и зато имам мир у срцу. Знам да ће моја деца имати дивну будућност“ (САНДРА, ШПАНИЈА).