Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула  |  децембар 2012.

„Мир међу људима“

„Мир међу људима“

„Слава Богу на висинама, а на земљи мир међу људима који су му по вољи.“ (ЛУКА 2:14)

Због чега неки славе Божић?

Сваке године, папа и друге верске вође упућују поруку мира, у нади да ће се у време Божића испунити анђеоска објава: „На земљи мир међу људима који су [Богу] по вољи.“ Неки у то време одлазе на посебна ходочашћа.

Зашто очекивања остају неиспуњена?

Мир у време Божића је у најбољем случају само привремен. На пример, у децембру 1914, док је Европа била захваћена Првим светским ратом, британски и немачки војници су изашли из ровова и прославили заједно Божић. Делили су храну, пиће и цигарете. Чак су играли фудбал. Међутим, то примирје је било кратког века. Један Британац је у писму које је послао са фронта написао шта му је рекао један Немац: „Данас смо у миру. Сутра ћеш се ти борити за своју земљу, а ја за своју.“

Која библијска начела могу помоћи?

„Родило [нам се] дете [...] Име ће му бити [...] Кнез Мира. Надалеко ће се простирати његова кнежевска власт и миру неће бити краја“ (Исаија 9:6, 7). Ово пророчанство о Исусу је заиста утешно. Исусово рођење на земљи не треба да донесе само један дан мира у години. Као небески Владар, он ће успоставити прави мир који неће имати краја.

„Посредством мене [Исуса] имате мир. У свету имате невољу, али будите храбри, ја сам победио свет“ (Јован 16:33). Исус и данас помаже својим следбеницима да живе у миру. Истина је да хришћани доживљавају невоље. Али захваљујући библијској поуци, они разумеју зашто постоји патња и уверени су да ће Исус донети трајни мир. Зато имају унутрашње спокојство.

Јеховини сведоци поступају по Исусовим учењима и живе у миру — без обзира на то које су националности, боје коже, порекла или којим језиком говоре. У то се можете и сами уверити ако одете на њихов састанак у Дворани Краљевства. Можда ћете се попут многих сложити да међу њима влада прави мир, мир који Божић никада не може пружити.

Јеховини сведоци су уједињени и живе у миру — без обзира на боју коже и језик којим говоре. У то се можете и сами уверити ако одете на њихов састанак у Дворани Краљевства