НЕКИ сматрају да није у реду постављати питања Богу. Можда мисле да не бисмо показали поштовање ако бисмо тражили од Бога да нам објасни зашто се одређене ствари дешавају. Да ли је то и ваше мишљење?

Ако јесте, можда би вас изненадила чињеница да су многи добри људи тражили одговоре од Бога. Запазите шта су неки од њих желели да знају.

Богобојазан човек по имену Јов: „Зашто они који су зли живе, старост дочекају и обогате се више него други?“ (Јов 21:7).

Верни пророк Авакум: „Зашто гледаш оне који поступају неверно и ћутиш кад зли прождире праведнијег од себе?“ (Авакум 1:13).

Исус Христ: „Боже мој, Боже мој, зашто си ме оставио?“ (Матеј 27:46).

Ако прочитамо контекст ових стихова, видећемо да се Јехова * Бог није увредио због ових искрених питања. Штавише, не треба да нас изненади што је он толико толерантан. На пример, Бога не вређа када га молимо да задовољи наше основне потребе како бисмо сачували своје здравље. Он драге воље одговара на такве молбе (Матеј 6:11, 33). Слично томе, он нам радо пружа одговоре који ће нам помоћи да сачувамо ментално и емоционално здравље (Филипљанима 4:6, 7). Заправо Исус је рекао својим ученицима: „Молите, и даће вам се! Тражите, и наћи ћете!“ (Матеј 7:7). Јасно је да није говорио само о материјалним стварима већ и о проналажењу одговора на важна питања.

Да имате прилику, које бисте од следећих питања поставили Богу?

  • Да ли мој живот има неку сврху?
  • Шта ће се десити са мном после смрти?
  • Зашто допушташ да патим?

Пошто је Свето писмо „надахнуто од Бога“, у њему можемо пронаћи одговоре које он пружа (2. Тимотеју 3:16). Погледајмо шта је неке људе навело да поставе та питања, као и одговоре који се налазе у Светом писму, то јест Библији.

^ одл. 7 Свето писмо открива да је Јехова Божје име.