Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

СТРАЖАРСКА КУЛА (ИЗДАЊЕ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ) ОКТОБАР 2015.

„Цените такве као што су они“

„Цените такве као што су они“

ВОДЕЋЕ ТЕЛО од 1992. године наовамо именује искусне, зреле хришћанске старешине да служе као помоћници у његовим одборима. * Ови помоћници из редова „других оваца“ драгоцена су подршка Водећем телу (Јов. 10:16). Они сваке недеље присуствују састанцима одбора ком су додељени. Њихова улога је да прикупе потребне информације и изнесу своја запажања и предлоге. Чланови Водећег тела доносе коначну одлуку, а помоћници то спроводе у дело и обављају друга задужења. Помоћници такође иду с члановима Водећег тела на посебне и међународне конгресе. Некад посећују подружнице широм света као представници нашег главног седишта.

Један брат који служи као помоћник још од 1992. каже: „Кад извршавам задатке који су ми поверени, чланови Водећег тела могу више да се посвете својим одговорностима.“ Осврћући се на две деценије које је провео у овој врсти службе, други брат каже: „То је част која је далеко надмашила сва моја очекивања.“

Водеће тело поверава многе одговорности својим помоћницима и веома цени сав рад који обављају ова марљива и верна браћа. Ценимо их и ми! (1. Кор. 16:18).

^ одл. 2 Одговорности сваког од шест одбора Водећег тела изложене су у оквиру „Како Водеће тело подупире Краљевство“, у 12. поглављу књиге Божје Краљевство влада!