Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула (издање за проучавање)  |  октобар 2015.

„Цените такве као што су они“

„Цените такве као што су они“

ВОДЕЋЕ ТЕЛО од 1992. године наовамо именује искусне, зреле хришћанске старешине да служе као помоћници у његовим одборима. * Ови помоћници из редова „других оваца“ драгоцена су подршка Водећем телу (Јов. 10:16). Они сваке недеље присуствују састанцима одбора ком су додељени. Њихова улога је да прикупе потребне информације и изнесу своја запажања и предлоге. Чланови Водећег тела доносе коначну одлуку, а помоћници то спроводе у дело и обављају друга задужења. Помоћници такође иду с члановима Водећег тела на посебне и међународне конгресе. Некад посећују подружнице широм света као представници нашег главног седишта.

Један брат који служи као помоћник још од 1992. каже: „Кад извршавам задатке који су ми поверени, чланови Водећег тела могу више да се посвете својим одговорностима.“ Осврћући се на две деценије које је провео у овој врсти службе, други брат каже: „То је част која је далеко надмашила сва моја очекивања.“

Водеће тело поверава многе одговорности својим помоћницима и веома цени сав рад који обављају ова марљива и верна браћа. Ценимо их и ми! (1. Кор. 16:18).

^ одл. 2 Одговорности сваког од шест одбора Водећег тела изложене су у оквиру „Како Водеће тело подупире Краљевство“, у 12. поглављу књиге Божје Краљевство влада!