Пређи на садржај

Пређи на садржај

СТРАЖАРСКА КУЛА (ИЗДАЊЕ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ) септембар 2014.

У овом издању се налазе чланци који ће се разматрати од 27. октобра до 30. новембра 2014.

Да ли ’желиш да служиш као надгледник‘?

Како би требало радити на остварењу тог циља?

Зашто можемо бити уверени да смо пронашли истину?

У овом чланку су наведени неки разлози због којих многи људи сматрају да су Јеховини сведоци пронашли истину. У њему се говори и о томе зашто су и сами Сведоци уверени у то.

Верно служимо Богу упркос ’многим невољама‘

Пошто живимо у Сатанином свету, свако од нас пролази кроз неке невоље. Како нас Сатана напада? Како се можемо припремити за његове нападе?

Родитељи — будно пазите своју децу

На родитељима лежи одговорност да васпитавају своју децу тако да ’усвоје Јеховин начин размишљања‘ (Ефешанима 6:4). У овом чланку се говори о три начина на који родитељи могу помоћи својој деци да заволе Јехову.

Питања читалаца

Да ли речи забележене у Псалму 37:25 и речи забележене у Матеју 6:33 значе да Јехова никада неће дозволити да неки његов слуга због оскудице гладује?

Биће уништен последњи непријатељ — смрт

Смрт и све што води до ње наносе људима велику бол. Зашто људи умиру? Како ће последњи непријатељ, то јест смрт бити уништена? (1. Коринћанима 15:26). Погледајте како одговори на ова питања истичу Јеховину правду, мудрост и надасве његову љубав.

Подупиримо оне који су у пуновременој служби

Многа браћа и сестре пуновремено служе Јехови. Како можемо показати да имамо на уму њихова „дела подстакнута вером“ и „труд подстакнут љубављу“? (1. Солуњанима 1:3).