Подешавања за приступ

Изабери језик

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

СТРАЖАРСКА КУЛА (ИЗДАЊЕ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ) АПРИЛ 2014.

У овом издању се говори о томе како можемо имати веру какву је имао Мојсије. Како Јехова гледа на породичне обавезе и како нам помаже да их испунимо?

Имајмо веру какву је имао Мојсије

Како је вера помогла Мојсију да се одупре телесним жељама и да цени службу која му је била поверена? Зашто је Мојсије усмерио поглед на награду?

Да ли видиш „Невидљивог“?

Како је вера у Јехову помогла Мојсију да се не плаши људи и да верује његовим обећањима? Ојачајмо своју веру у Јехову да бисмо га видели као стварну особу која је спремна да нам помогне.

Куда ме је одвела пуновремена служба

Прочитајте зашто Роберт Волен који је 65 година провео у пуновременој служби сматра да је имао смисаон живот препун благослова.

Нико не може робовати двојици господара

У настојању да зараде више новца, неки су се преселили у иностранство и тако одвојили од своје породице. Како је та одлука утицала на њихов брак, њихову децу и њихов однос с Богом?

Будимо храбри — Јехова је наш помоћник

Како је један брат који је неко време због посла био одвојен од жене и деце побољшао њихов породични живот? Како му је Јехова помогао да у неразвијеној земљи издржава своју породицу?

Да ли си захвалан за то што нас Јехова посматра будним оком?

У овом чланку ће бити речи о пет подручја на којима се огледа Божја брига пуна љубави, као и о томе како нама лично користи то што нас Бог посматра будним оком.

Да ли сте знали?

Шта је у библијско време значило то што је неко намерно раздерао своју одећу?