Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

СТРАЖАРСКА КУЛА (ИЗДАЊЕ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ) март 2014.

У овом издању се говори о томе како остати самопожртвован, како сачувати позитивно гледиште о себи и како се бринути о старијим суверницима и члановима породице.

Како допрети до срца рођака који нису у истини

Шта учимо из тога како се Исус опходио према својим рођацима? Како да објаснимо своја уверења члановима породице који припадају другој религији или уопште не верују у Бога?

Како остати самопожртвован

Ми имамо једног непријатеља који на неприметан начин може угушити у нама самопожртвованост. У овом чланку се говори о томе ко је тај непријатељ и како се уз помоћ Светог писма можемо борити против њега.

Како сачувати позитивно гледиште о себи

Зашто се многи боре са негативним осећањима? Овај чланак говори о томе како нам Свето писмо може помоћи да сачувамо позитиван став о себи.

Породично проучавање — како да буде занимљивије?

Неке идеје за породично и лично проучавање можеш пронаћи у овом чланку у коме се говори о томе како изгледа породично проучавање код неких породица из различитих земаља.

Поштујмо старије

У овом чланку се говори о томе како Бог гледа на старије. Коју одговорност имају деца према остарелим родитељима? Како скупштина може показати поштовање према старијој браћи и сестрама?

Како бринути о остарелим родитељима

Остарели родитељи и деца треба да отворено разговарају и припреме се пре него што дођу „зли дани“. Како се могу добро припремити за те изазове?

Да ли је твоје „да“ у исто време „не“?

Прави хришћани треба да се држе своје речи. Не би смело да им се деси да кажу „да“ а да у исто време мисле „не“. Али шта ако из неког разлога једноставно морамо отказати неки договор? Размотримо у светлу тога пример апостола Павла.