Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула (издање за проучавање)  |  јул 2013.

„Каква слика!“

„Каква слика!“

Сигурно си то много пута помислио или некоме рекао када си прелистао ново издање овог часописа. Предивне илустрације и фотографије су пажљиво припремљене и имају одређену сврху. Оне служе као помоћна средства која нас подстичу на размишљање и утичу на наше емоције. Посебно нам могу користити када се припремамо за Разматрање Стражарске куле и када учествујемо на том састанку.

На пример, размисли о сликама које се налазе на почетку чланака за разматрање. Шта је на њима приказано? У каквој је вези свака од њих с насловом одговарајућег чланка и стихом на ком се тај чланак темељи? Што се тиче других слика, размисли о томе како су повезане с мислима које се разматрају и како ти може користити оно што је приказано на њима.

Водитељ Разматрања Стражарске куле треба да пружи прилику браћи и сестрама да дају коментар о свакој слици у чланку и да кажу како се она односи на материјал или какав је утисак оставила на њих. Понекад се поред неке слике налази текст који указује на везу између ње и конкретног одломка у чланку. У супротном, водитељ може да одреди уз који одломак треба размотрити и одређену слику. На тај начин ће сви извући потпуну корист из онога што је припремљено како би се читаоцима помогло да себи дочарају оно о чему се говори у Божјој Речи.

Један брат је рекао: „Кад прочитам неки предивно написан чланак, слике ми дођу као шлаг на торту.“

Сазнајте више

ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ

Слике које оживљавају текст

Многе публикације Јеховиних сведока садрже живописне слике које употпуњују текст. Међутим, није увек било тако.

ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ

Слике које говоре више од хиљаду речи

Како фотографи праве слике које обогаћују наше публикације и употпуњују текст?