Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Нови члан Водећег тела

Нови члан Водећег тела

Петог септембра 2012. године бетелским породицама у Сједињеним Државама и Канади објављено је да Водеће тело Јеховиних сведока има новог члана. Марк Сандерсон је од 1. септембра 2012. почео да служи у том својству.

Брат Сандерсон је одрастао у породици Јеховиних сведока у Сан Дијегу, у Калифорнији. Крстио се 9. фебруара 1975. Првог септембра 1983. почео је да служи као пионир у Саскачевану, у Канади. У децембру 1990. у Сједињеним Државама је завршио Школу за обучавање наименоване браће (сада је то Библијска школа за неожењену браћу). У априлу 1991. послат је као специјални пионир на острво Њуфаундленд, у Канади. Након што је служио као заменик покрајинског надгледника, позван је у канадски Бетел у фебруару 1997. У новембру 2000. прешао је у Бетел у Сједињеним Државама, где је радио у Служби за сарадњу с болницама, а касније у Службеном одељењу.

У септембру 2008. брат Сандерсон је похађао Школу за чланове Одбора подружнице, а након тога је наименован за члана Одбора подружнице на Филипинима. У септембру 2010. поново је позван у Сједињене Државе, где је радио као помоћник у Службеном одбору Водећег тела.