Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

СТРАЖАРСКА КУЛА (ИЗДАЊЕ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ) ЈУЛ 2013

Нови члан Водећег тела

Нови члан Водећег тела

Петог септембра 2012. године бетелским породицама у Сједињеним Државама и Канади објављено је да Водеће тело Јеховиних сведока има новог члана. Марк Сандерсон је од 1. септембра 2012. почео да служи у том својству.

Брат Сандерсон је одрастао у породици Јеховиних сведока у Сан Дијегу, у Калифорнији. Крстио се 9. фебруара 1975. Првог септембра 1983. почео је да служи као пионир у Саскачевану, у Канади. У децембру 1990. у Сједињеним Државама је завршио Школу за обучавање наименоване браће (сада је то Библијска школа за неожењену браћу). У априлу 1991. послат је као специјални пионир на острво Њуфаундленд, у Канади. Након што је служио као заменик покрајинског надгледника, позван је у канадски Бетел у фебруару 1997. У новембру 2000. прешао је у Бетел у Сједињеним Државама, где је радио у Служби за сарадњу с болницама, а касније у Службеном одељењу.

У септембру 2008. брат Сандерсон је похађао Школу за чланове Одбора подружнице, а након тога је наименован за члана Одбора подружнице на Филипинима. У септембру 2010. поново је позван у Сједињене Државе, где је радио као помоћник у Службеном одбору Водећег тела.