Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Добро испланирана акција доводи до успеха

Добро испланирана акција доводи до успеха

Марија Изабел је једна ревна млада сестра из Сан Бернарда у Чилеу. Она и њена породица су Мапуче Индијанци. Они су ревно подупирали све напоре да се оснује скупштина на мапуче језику, који се зове и мапудунгун.

Када је Марија Изабел чула да ће се Спомен-свечаност одржати и на том језику и да је штампано 2 000 позивница такође на том језику, почела је да размишља шта би она лично могла учинити. Сетила се искустава других младих Сведока који су имали успеха кад су проповедали школским друговима и наставницима. Разговарала је о томе са својим родитељима и договорили су се да Марија Изабел смисли план како да у школи подели позивнице. И шта је смислила?

Као прво, замолила је управу школе да јој дозволи да на главном улазу у школу истакне позивницу. Они су јој то дозволили и похвалили су је за предузимљивост. Једног јутра је директор школе чак преко разгласа објавио да је позивница истакнута на главном улазу!

Затим је замолила наставнике да јој дозволе да обиђе сва одељења. Пошто су јој то дозволили, она је у свакој учионици питала да ли је неко од ученика из Мапуче народа. „Мислила сам да у целој школи има од 10 до 15 ученика из Мапуче породица“, каже она, „али било их је много више тако да сам уручила 150 позивница!“

„ОЧЕКИВАЛА ЈЕ НЕКОГ СТАРИЈЕГ“

Једна жена која је видела плакат са позивницом на улазу школе питала је с ким би могла да поразговара о томе. Замислите само како се изненадила када су је упутили на десетогодишњу девојчицу! „Очекивала је неког старијег“, кроз смешак каже Марија Изабел. Након што јој је дала позивницу и укратко објаснила о чему се ради, Марија Изабел је питала ту жену за адресу како би је она и њени родитељи посетили и рекли јој нешто више о Божјем Краљевству. Двадесет објавитеља који служе на мапуче говорном подручју били су одушевљени када су та жена, као и још 26 заинтересованих особа из Мапуче народа присуствовали Спомен-свечаности. Сада је то једна напредна скупштина!

Колико год да имаш година, да ли би и ти могао предузети нешто слично да би позвао своје школске другове или колеге са посла да дођу на Спомен-свечаност, јавно предавање или обласни конгрес? Зашто не би у нашим публикацијама потражио неке примере који ти могу дати идеју како да тако нешто урадиш? Немој заборавити да се молиш Јехови да ти својим светим духом помогне да скупиш храбрости да говориш о њему (Лука 11:13). И ти ћеш можда бити пријатно изненађен и охрабрен резултатима добро испланиране акције.