Пређи на садржај

Пређи на садржај

Школе у оквиру Јеховине организације — доказ Јеховине љубави

Школе у оквиру Јеховине организације — доказ Јеховине љубави

ЈЕХОВА је наш „Величанствени Учитељ“ (Ис. 30:20). Он из љубави поучава друге. На пример, њега је велика љубав покренула да Исусу покаже „све што сам чини“ (Јов. 5:20). Због тога што нас воли, Јехова нама, својим Сведоцима, даје „језик поучених“ док се трудимо да му исказујемо част и помажемо другима (Ис. 50:4).

Опонашајући Јеховин пример, Водеће тело је преко Одбора за поучавање осмислило десет школа у којима се поучавају они који имају жељу и околности да похађају неку од тих школа. Да ли на те школе гледамо као на доказ Јеховине љубави?

Погледајмо које школе постоје у оквиру Јеховине организације, као и шта су рекла браћа и сестре који су похађали неку од њих. Затим се можемо питати како ми лично можемо имати користи од образовања које нам Бог пружа.

 КАКО НАМ КОРИСТИ БОЖЈА ПОУКА

Јехова је „Бог љубави“ и зато нам пружа поуку која нам помаже да водимо смисаон живот, да се изборимо с проблемима и да имамо више радости у служби проповедања (2. Кор. 13:11). Попут хришћана у првом веку, ми смо оспособљени да помажемо другима и ’поучавамо их да се држе свега‘ што нам је Исус заповедио (Мат. 28:20).

Иако не можемо похађати све ове школе, ипак можемо извући корист од једне или више њих и можемо применити библијске савете које тамо чујемо. Поред тога, постаћемо вештији у служби проповедања док сарађујемо с онима који су већ били у некој од тих школа.

Могли бисмо размислити о томе да ли нам околности дозвољавају да похађамо неку школу у оквиру Јеховине организације.

Јеховине слуге сматрају да је права част подупирати одржавање тих школа и поучавати се у њима. Будимо уверени да ће нас поука која се пружа на тај начин приближити Богу и помоћи нам да испунимо одговорности које нам је поверио, што се односи и на важан задатак да проповедамо добру вест.