Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта је Божје Краљевство?

Шта је Божје Краљевство?

НА самом почетку људске историје, десио се један немио догађај. Један анђео се побунио против самог Створитеља. Тај бунтовник је навео прву жену, Еву, да једе забрањени плод. Обраћајући се њој и њеном мужу Адаму, тај анђео је рекао: „Нећете ви умрети; него Бог зна да ће вам се у онај дан у који окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови, познајући добро и зло“ (Постање 2:16, 17; 3:1-5). Анђео који се побунио постао је познат као Ђаво и Сатана (Откривење 12:9).

Да ли је Ева придала важност Сатаниним речима? У Библији пише: „Жена виде да је плод на дрвету добар за јело и леп на поглед, и да је драгоцен за отварање разума, и она убра плода с њега и окуси, па даде мужу своме, који је код ње био, те и он окуси“ (Постање 3:6). Тако се први људски пар, Адам и Ева, придружио Сатани у побуни. Због тога су изгубили могућност да живе у рају, што су ускратили и свом потомству. Уместо да њихова деца буду савршена и живе вечно, наследила су грех и смрт (Римљанима 5:12).

Како је реаговао Јехова Бог, Суверен читавог свемира? Побринуо се за то да људима греси могу бити опроштени (Римљанима 5:8). Јехова Бог је такође успоставио владавину која ће решити тај проблем. Та владавина се назива „Божје краљевство“ (Лука 21:31). Будући да је подређено Божјој врховној власти, то краљевство има посебну сврху.

Која је сврха Божјег Краљевства? Која су нека обележја тог краљевства и какво је оно у поређењу с људским владавинама? Када је Краљевство требало да почне да влада? О овим питањима биће речи у следећем чланку.