Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 ПОГЛЕД У СВЕТ

Породица

Породица

Породице се суочавају с многим изазовима, али библијска начела, која не застаревају, могу им помоћи да буду успешне и срећне.

Африка

Према Светској здравственој организацији, мајке треба да почну да доје бебе у року од сат времена након порођаја и да их првих шест месеци хране искључиво својим млеком. Упркос таквој препоруци, у једном извештају Уницефа стоји да у источној и јужној Африци и даље постоји агресивни маркетинг у којем се тврди да је „млечна формула подједнако добра као и мајчино млеко“.

ШТА КАЖЕ БИБЛИЈА: „Лаковеран верује свакој речи, а паметан пази на кораке своје“ (Пословице 14:15).

Канада

Једно истраживање из Монтреала показује да деца ауторитарних родитеља — оних који постављају крута правила и показују мало наклоности према деци — имају 30 посто веће шансе да буду гојазна у односу на децу чији родитељи задржавају равнотежу између љубави и дисциплине.

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? Васпитање које је најбоље за децу описано је у Библији пре више векова (Колошанима 3:21).

Холандија

Једна студија спроведена међу породицама у којима су оба родитеља запослена показала је да родитељи који посао и породичне одговорности строго одвајају имају бољи однос с децом у односу на родитеље који то не чине. Примера ради, обављање пословних разговора од куће након радног времена може спречити родитеље да посвете деци довољно пажње.

ЗА РАЗМИШЉАЊЕ: „Све има своје време“ (Проповедник 3:1).