Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пробудите се!  |  јул 2015.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ИМАТЕ КОНТРОЛУ НАД СВОЈИМ ЖИВОТОМ?

Да ли је могуће имати контролу над животом?

Да ли је могуће имати контролу над животом?

ПОСТОЈИ изрека: „Кад ти живот да лимун, ти направи лимунаду.“ Данас нико нема савршене животне околности. Често тајна успеха лежи у прихватању тренутних околности и настојању да се из њих извуче најбоље. Ако можете да задржите извесну контролу над животом и поред тешких околности, то је заиста добро. Ако вам се околности на крају побољшају, то је још боље. Али најбоље ће тек доћи!

Свето писмо обећава да ће доћи време када се људима неће дешавати лоше ствари због којих би имали осећај да губе контролу над својим животом. Моћи ће у потпуности да искористе свој потенцијал и у томе их неће ометати тешке околности, свакодневни стрес и негативна осећања (Исаија 65:21, 22). Свето писмо за такав живот каже да је „прави живот“ (1. Тимотеју 6:19).

„Они ће градити куће и становаће у њима, садиће винограде и јешће њихов род. Неће они градити, а неко други се населити, неће они садити, а неко други јести. Јер ће дани мом народу бити као дани дрвету, и моји ће изабраници уживати у плодовима својих руку.“ (Исаија 65:21, 22)

Сазнајте више

ПРОБУДИТЕ СЕ!

Свет без патње — обећање које ће се испунити

Свето писмо обећава да ће ускоро све катастрофе и несреће заувек нестати.

БИБЛИЈСКИ КУРС

Зашто проучавати Свето писмо?

Свето писмо помаже милионима људи из целог света да пронађу одговоре на најважнија животна питања. Да ли бисте и ви то желели?