Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

ПРОБУДИТЕ СЕ! ФЕБРУАР 2015.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ЈЕ БИБЛИЈА И ДАНАС КОРИСНА?

Вредности које никада не бледе — Верност

Вредности које никада не бледе — Верност

БИБЛИЈСКО НАЧЕЛО: „Брак нека буде частан код свих и брачна постеља нека буде неокаљана“ (Јеврејима 13:4).

ЗАШТО СЕ ИСПЛАТИ? Неки људи ове речи сматрају старомодним. Али се грдно варају! Неверство данас једнако боли као што је болело и у време када је Библија писана (Пословице 6:34, 35).

Џеси, који је муж и отац, написао је: „Моја жена и ја смо веома блиски и имамо срећан брак. Томе је умногоме допринело то што смо верни једно другом. Поверење је веома важно у браку, а неверство га уништава.“ Сувишно је и помињати како утиче на децу!

Линда * је свој брак довела у опасност. „Упала сам у лоше друштво“, каже она. „Тако сам почела да идем у ноћни провод и да варам мужа.“ Да ли ју је такав живот усрећио? Она и њен муж су се стално свађали и била је очајна. Рекла је: „Почела сам да размишљам о томе колико сам ниско пала и тада сам схватила колико су само моји родитељи били у праву када су ми говорили: ’Лоше друштво квари добре навике‘“ (1. Коринћанима 15:33).

Линда наставља: „Пре него што је све постало још горе, одлучила сам да престанем с таквим начином живота и да проучавам Библију — али да овог пута заиста примењујем њена учења.“ До чега је то водило? Спасла је свој брак, а њен муж је почео да се љубазније и с више поштовања опходи према њој. „Библија је променила мој живот“, каже она, „и нимало не жалим што сам напустила стари начин живота и такозване пријатеље.“

^ одл. 6 Нека имена су промењена.

 

Сазнајте више

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТОГ ПИСМА

Зашто је добро да се држимо библијских начела?

Исус је објаснио зашто нам је потребно Божје вођство и указао на два најважнија библијска начела.

ПРОБУДИТЕ СЕ!

Моралне вредности од непролазног значаја

Многи говоре: ’Ради оно што мислиш да је добро. Слушај своје срце.‘ Да ли је мудро тако размишљати? Погледајте зашто се можемо ослонити на вредности које заступа Библија.