Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пробудите се!  |  фебруар 2015.

Мудрост која чува живот

Мудрост која чува живот

„Богатство је човеку откуп за душу његову, а сиромах не чује оштре речи.“ (ПОСЛОВИЦЕ 13:8)

ИАКО богатство може пружити неке удобности, оно са собом носи и проблеме, посебно у овим опасним временима (2. Тимотеју 3:1-5). У неким земљама, богати људи и туристи који делују имућно постају мете лопова и киднапера који траже откуп.

О једној земљи у развоју се каже: „Насилне пљачке, преваре и отмице стварају непријатељство између имућних и сиромашних. Ресторани унајмљују наоружане чуваре, а домови богаташа су окружени зидовима с бодљикавом жицом, рефлекторима, камерама и обезбеђењем.“ Слична ситуација постоји и у многим другим земљама.

Према томе, ако живите на подручју које је познато по криминалу и насиљу, или треба да отпутујете у неко такво место, немојте привлачити пажњу својом појавом. Пажљиво размислите шта ћете обући или носити са собом, посебно ако ће то бити примећено. „Паметан човек види зло и склања се“, каже се у Пословицама 22:3, „а луди иду даље и бивају кажњени.“

Мудрост која се налази у Библији одражава бригу нашег Створитеља, који жели да будемо безбедни. Таква ’мудрост је заштита‘, пише у Проповеднику 7:12, јер ’чува живот ономе ко је има‘.

Сазнајте више

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТОГ ПИСМА

Зашто је добро да се држимо библијских начела?

Исус је објаснио зашто нам је потребно Божје вођство и указао на два најважнија библијска начела.

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Да ли је Свето писмо књига људске мудрости?

Запазите шта Свето писмо каже о себи.

ПРОБУДИТЕ СЕ!

Мудрост зове — да ли је чујете?

Права мудрост ће решити све проблеме човечанства.