Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | КАКО ЈЕ ЖИВОТ НАСТАО?

Одговор вредан пажње

Одговор вредан пажње

НАКОН што размотре доказе, многи закључују да је живот настао под утицајем више интелигенције. Погледајте пример Ентонија Флуа, професора филозофије који је једно време био истакнути заговорник атеизма. Али оно што је сазнао о невероватној сложености живота и физичких закона у свемиру навело га је да промени мишљење. Указујући на резон древних филозофа, он је написао: „Морамо следити доказе, куд год нас они воде.“ Овог професора су докази водили до закључка да постоји Створитељ.

Џерард Хертел, ког смо поменули раније, дошао је до истог закључка. И поред високог образовања и каријере ентомолога, он је рекао: „Нисам видео ниједан доказ да је живот спонтано настао из неживе материје. Ред и сложеност живих бића уверили су ме у то да мора постојати неко ко је све то организовао и осмислио.“

Као што се о неком уметнику може много сазнати на основу његових дела, тако је и на основу света природе Џерард Хертел разумео какав је Створитељ. Он је такође одвојио време да би се упознао с књигом која потиче од Створитеља, наиме с Библијом (2. Тимотеју 3:16). У њој је пронашао логичне одговоре на питања о пореклу човека, као и практичне савете за решење проблема с којима се људи данас суочавају. Такође се уверио да је Библија дело једног великог ума.

Као што се и Џерард Хертел уверио, библијски одговори су вредни наше пажње. Зашто их и ви не бисте осмотрили?