Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пробудите се!  |  новембар 2014.

Поглед у свет

Поглед у свет

Еквадор

Године 2007, у Еквадору су објављени планови о заштити скоро 10 000 квадратних километара нетакнуте амазонске кишне шуме, како се на том подручју не би правиле нафтне бушотине. Ти планови су одбачени због недовољне међународне финансијске подршке. Тај део кишне шуме је једно од подручја с највећом разноликошћу живог света.

Јапан

Приликом тестирања крви, врло је тешко открити сваки узорак заражене крви, наведено је у новинама The Japan News. Уз ту вест у извештају стоји да је 2013. један човек који је имао преко 60 година путем крви заражен ХИВ-ом. Код дониране крви која је заражена постоји период инкубације у ком се тај вирус не може открити.

Зимбабве

Иако је герилски рат на граници Зимбабвеа и Мозамбика престао пре више од 30 година, због преосталих мина људи и даље губе животе и остају инвалиди. „Од 1980, погинуло је више од 1 500 људи и 120 000 домаћих животиња, а на граничном подручју Зимбабвеа 2 000 људи је обогаљено“, наводи се у извештају Међународног комитета црвеног крста.

Аустралија

Према једној анкети, све више разведених парова се бори за старатељство над кућним љубимцима. Од свих заједничких поседа због којих настају сукоби, кућни љубимци долазе иза некретнина, новца и неке личне имовине.