Сједињене Државе

Према подацима америчког Министарства пољопривреде, у неком периоду током 2012. године, 14,5 посто домаћинстава — укупно 49 милиона људи — „није имало довољно хране за све чланове породице или није било сигурно да ће успети да набави довољну количину“.

Шпанија

Једно истраживање међу студентима је показало да се око 56 посто девојака и 41 посто младића упушта у ексцесивно пијење, што се у том истраживању дефинише као конзумирање осам или више алкохолних пића заредом код мушкараца и шест или више пића заредом код жена.

Тихи океан

Научници који су изучавали узорке из Маријанског рова, с дубине од око 11 000 метара, установили су да тамо све врви од бактерија и других микроба — упркос потпуној тами, огромном притиску и температурама близу тачке смрзавања. Раније се сматрало да у таквим условима скоро нема животних облика.

Уједињени Арапски Емирати

У настојању да се реши све већи проблем гојазности, власти у Дубаију су прошле године својим становницима понудиле грам злата, што је у то време одговарало вредности од око 45 америчких долара, за сваки килограм који изгубе. Да би добила злато, особа мора да се пријави, а затим смрша најмање два килограма током месеца рамазана.