„Зар мудрост не зове, и зар разборитост не пушта глас свој? Стоји на врху висина, поред пута, на раскршћу путева. Поред врата, на улазу у град, на капијама она из свег гласа виче.“ (ПОСЛОВИЦЕ 8:1-3)

МУДРОСТ је непроцењива. Без ње бисмо непрестано правили грешке. Али где се права мудрост може пронаћи? Писац библијске књиге под називом Пословице говорио је о ненадмашној мудрости нашег Створитеља. Та мудрост је доступна практично целом човечанству у једној веома посебној књизи, Библији. Осмотрите следеће:

  • Библија је „књига с највећим тиражем у историји“, наводи се у делу The World Book Encyclopedia. „Преведена је на више језика него било која друга књига.“ Целокупна Библија или неки њени делови доступни су на скоро 2 600 језика, што значи да преко 90 посто човечанства може да је чита.

  • Мудрост „из свег гласа виче“ на још један начин. У Матеју 24:14 читамо: „Ова добра вест о краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима, и тада ће доћи крај [садашњег света].“

За ’добру вест‘ се може рећи да је права мудрост јер скреће пажњу на Божје решење светских проблема — Божје Краљевство. Оно ће владати целим светом — дакле, постојаће само једна владавина (Данило 2:44; 7:13, 14). Зато се и Исус Христ молио: „Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи“ (Матеј 6:9, 10).

За Јеховине сведоке је част што проповедају Божје Краљевство у 239 земаља и територија. Мудрост се заиста свугде може наћи — ’на раскршћу путева, поред врата, на улазу у град‘. Да ли је чујете?