Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пробудите се!  |  април 2014.

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ЗАШТО НЕ ОДУСТАТИ ОД ЖИВОТА?

Зато што постоји нада

Зато што постоји нада

„Кротки ће поседовати земљу, и уживаће у изобиљу мира.“ (ПСАЛАМ 37:11)

Библија каже да је људски живот ’пун немира‘ (Јов 14:1). Нема човека који није доживео неку трагедију. Али неки су изгубили сваку наду, као да не постоји светло на крају тунела и нема изгледа за боље сутра. Да ли се и ви тако осећате? Ако је тако, будите сигурни да Библија пружа праву наду — не само вама већ целом човечанству. На пример:

  • Библија каже да је Јехова Бог замислио да људи много боље живе (Постанак 1:28).

  • Јехова Бог нам обећава да ће земљу претворити у рај (Исаија 65:21-25).

  • Та обећања ће се сигурно испунити. У Откривењу 21:3, 4, стоји:

    „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.“

То није само пуки сан. Јехова Бог ће то остварити, а он има и моћ и жељу да то учини. Нада која се налази у Библији је реална и даје нам снажне разлоге да не одустанемо од живота.

СУШТИНА: Можда су ваше емоције попут брода на узбурканом мору, али нада која се налази у Библији може вам бити попут сидра.

ШТА МОЖЕТЕ ВЕЋ ДАНАС УЧИНИТИ: Сазнајте коју нам наду Библија пружа. Јеховини сведоци ће вам драге воље помоћи у томе. Можете ступити у контакт с њима лично или посетити њихов веб-сајт jw.org. *

^ одл. 11 Предлог: Посетите веб-сајт jw.org и идите на ПУБЛИКАЦИЈЕ > ОНЛАЈН БИБЛИОТЕКА. Тамо укуцајте речи „депресија“ или „самоубиство“ да бисте пронашли неке корисне мисли.

Сазнајте више

БИБЛИЈСКИ КУРС

Зашто проучавати Свето писмо?

Свето писмо помаже милионима људи из целог света да пронађу одговоре на најважнија животна питања. Да ли бисте и ви то желели?

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Да ли ми Свето писмо може помоћи ако сам депресиван?

Постоје три начина на које Бог великодушно помаже особама које се боре с депресијом.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТОГ ПИСМА

Које добре вести се налазе у Светом писму?

Сазнајте какве вести Бог има за нас, зашто је важно да их сви чују и шта треба да урадите.