Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пробудите се!  |  фебруар 2014.

Поглед у свет

Поглед у свет

Сједињене државе

„Приватни предузетник на годишњем нивоу троши 5 816 долара више на радника који је пушач него на радника који је непушач“, каже се у једном извештају у новинама New York Times. Према истраживању које је спровео Државни универзитет у Охају, ти процењени трошкови настају због пушачких пауза, већих трошкова за здравствену заштиту и изостајања с посла. Још један фактор је смањена продуктивност, вероватно због симптома пушачке кризе.

Италија

„Несклад између онога што свештеници и верници говоре и раде, између речи и начина живота, поткопава углед Цркве.“ (папа Фрањо)

Малезија

Малезијске власти су пронашле 24 тоне прокријумчарене слоноваче — више од 1 000 слонових кљова — сакривене у две пошиљке махагонија. Поборници очувања животне средине кажу да је то до сада највећа заплењена количина. Пошиљка је путовала из Тога за Кину.

Африка

Према извештају Светске здравствене организације за 2012, 63 посто смртних случајева изазвале су заразне болести, пре свега сида, дијареја, маларија, туберкулоза и дечје болести.

Аустралија

Међу апликацијама за телефон и друге уређаје које су код деце веома популарне налазе се и оне у којима се симулира коцкање. Неке од њих су малтене исте као игре у казину, само што је лакше победити. Један извештај владе упозорава да због таквог званичног допуштања ових симулација деца „с временом могу имати озбиљан проблем с коцкањем“.