Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пробудите се!  |  октобар 2013.

Поглед у свет

Поглед у свет

Италија

У Италији је 2011. године продаја бицикала надмашила продају аутомобила. Неки од могућих разлога су економска криза, цена горива и трошкови одржавања аутомобила. С друге стране, бицикли су практични, лако се користе и њихово одржавање је релативно јефтино.

Јерменија

Европски суд за људска права пресудио је да је влада Јерменије нарушила права 17 младића, Јеховиних сведока, који су били затворени јер су одбили цивилну службу пошто је под надлежношћу војске. Влади је наложено да плати одштету овим младићима, као и судске трошкове.

Јапан

Чак 63 посто деце која су била жртве злоупотребе друштвених мрежа нису од родитеља добила никакво упозорење на потенцијалне опасности тих сајтова. У 599 истражених случајева, 74 посто осумњичених је признало да су користили те сајтове да би намамили малолетнике на сексуалне односе.

Кина

Да би се смањиле огромне саобраћајне гужве, у већим градовима се ограничава број нових регистарских таблица. На пример, у Пекингу се годишње издаје само 240 000 регистарских таблица. У августу 2012, око 1 050 000 људи учествовало је у лутрији у којој се делило 19 926 таблица, што значи да је сваки 53. учесник добио таблице.