ПАНАМА је можда најпознатија по свом каналу — воденом пролазу који повезује Атлантски и Тихи океан. Будући да повезује Северну и Јужну Америку, за Панаму се може рећи да је мост који спаја људе. У њој живе припадници разних раса и култура. Велики део становништва је мешавина локалних урођеника и Европљана.

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? Златножута жаба (Atelopus zeteki) „маше“ својим екстремитетима да би привукла супротни пол и упозорила супарнике

Године 1501, када су шпански истраживачи стигли у Панаму, затекли су многа урођеничка друштва, од којих нека постоје и дан-данас. Једно од њих је племе Куна. Многи припадници овог племена живе на архипелагу Сан Блас и дуж обале Тихог океана, близу границе с Колумбијом. За  њихово друштво је типичан лов, рибарење из дрвених кануа и узгајање хране за личне потребе.

Када се неки мушкарац из овог племена ожени, он одлази да живи код женине породице и њене шире родбине и да ради за њих. Ако брачни пар добије ћерку, онда могу да се одселе и оснују своје домаћинство.

У Панами постоји око 300 скупштина Јеховиних сведока. Њихови састанци се одржавају на више језика, а то су: шпански, кинески, енглески, гуџарати, куна, хаићански креол, нгабере и панамски знаковни језик.