Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Стражарска кула (издање за проучавање)  |  новембар 2016.

„Посао је велик“

„Посао је велик“

БИО је то веома важан састанак у Јерусалиму. Краљ Давид је окупио све своје кнезове, дворане и јунаке. Они су једва чекали да чују шта краљ има да каже. Јехова је опуномоћио краљевог сина Соломона да изгради величанствену грађевину. Биће то храм посвећен обожавању истинитог Бога. Остарели краљ је под Божјим надахнућем направио нацрт за тај храм и дао га свом сину Соломону. „Посао је велик“, рекао је Давид, „јер тај двор није за човека, него за Јехову Бога“ (1. Лет. 28:1, 2, 6, 11, 12; 29:1).

Затим је Давид упитао народ: „Да ли још неко данас жели да својом руком добровољно приложи дар Јехови?“ (1. Лет. 29:5). Како би ти реаговао да си био тамо? Да ли би подупро тај велики пројекат? Израелци су показали спреман дух. Радовали су се „што су добровољно давали прилоге, јер су целим срцем добровољно прилагали Јехови“ (1. Лет. 29:9).

Вековима касније, Јехова је успоставио нешто много узвишеније од овог храма. То је духовни храм који омогућава људима да обожавају Бога на темељу Исусове жртве (Јевр. 9:11, 12). Како Јехова данас омогућава људима да се помире с њим? То чини путем проповедања и стварања ученика (Мат. 28:19, 20). Тако се годишње води више милиона библијских курсева, на хиљаде особа се крсти и оснива се стотине нових скупштина.

Због оваквог пораста, потребно је више библијске литературе. Такође је потребно да се изгради и одржава више Дворана Краљевства, као и да се обезбеде места за наше веће скупове. Зар се не слажеш да је преношење добре вести величанствено дело? (Мат. 24:14).

Љубав према Богу и ближњима, као и свесност важности проповедања, покрећу Божји народ да „својом руком добровољно приложи дар Јехови“, тиме што даје добровољне прилоге. Сигурно смо срећни што можемо исказивати „част Јехови иметком својим“ и видети како се та средства верно и разборито користе да би се обавило највеће дело у историји човечанства! (Посл. 3:9).