Четири коња галопирајући излазе један за другим. Толико су живо описани да нам се чини као да јуре према нама. Први коњ је бео и на њему јаше тек крунисани краљ. За њим долази коњ пламене боје, чији јахач односи мир са земље. Трећи коњ је црн, а његов коњаник у руци држи вагу. Док јуриша, чује се глас који објављује страшну поруку о несташици хране. Четврти коњ својом бледом бојом наговештава болести и све друго што односи животе. На њему јаше сама Смрт. Одмах за њим иде гроб који скупља све жртве (Откривење 6:1-8).

„Први пут кад сам читала о четири јахача Апокалипсе, била сам престрављена. Имала сам осећај да долази Судњи дан, који нећу преживети јер нисам спремна.“ (Кристал)

„Визија о четири јахача ме је задивила. Кад сам сазнао шта симболизује сваки од њих, било ми је скроз логично.“ (Ед)

Ово је чувена сцена из Откривења, последње библијске књиге. На помисао о овим јахачима, да ли се осећате уплашено као Кристал или сте заинтригирани као Ед? Да ли сте знали да је значење те визије веома важно за нас данас? У уводним речима књиге Откривење стоји да ћемо бити срећни ако читамо оно што пише у њој, извучемо поуку и живимо по томе (Откривење 1:1-3).

Дакле, иако ова визија некима улива страх, она није написана с тим циљем. Заправо, она најављује предивну будућност и јача нам веру. И ви можете сазнати шта четири јахача Апокалипсе заиста представљају. О томе ће бити речи у следећем чланку.