Да ли ће вам читање Библије бити досадно или занимљиво зависи од тога како му приступате. Погледајте шта можете учинити да бисте нашли ужитак у томе.

Набавите поуздан и савремен превод. Ако читате превод пун слабо познатих или застарелих речи, тешко да ћете уживати у њему. Потражите превод који је лако разумљив и савремен, али и прецизан. *

Искористите предности савремене технологије. У данашње доба, Свето писмо се може наћи не само у штампаном већ и у електронском облику. Оно се може читати онлајн, а може се и преузети на компјутер, таблет или паметни телефон. Савремена технологија пружа додатне могућности за истраживање. Примера ради, лако се могу пронаћи стихови који говоре о истој теми или се упоредити разни библијски преводи. На неким језицима постоји и аудио-издање Библије. Многи воле да га слушају док путују, обављају кућне послове и слично. Одаберите оно што вама одговара.

Додатно истражујте. Много тога је осмишљено да нам олакша истраживање Библије. Ту су, на пример, географске  карте библијских предела, које вам омогућавају да стекнете представу о томе где се неко библијско место налази или где су се одиграли догађаји о којима читате. Такође, многи библијски стихови се објашњавају у чланцима који излазе у овом часопису или на веб-сајту jw.org (у делу „Библијска учења“).

Имајте свој план читања. Ако вам је претешко да читате Библију редом, зашто не бисте почели с делом који вам се највише свиђа? Ако су вам занимљиве библијске личности, можете се усредсредити на њих. Пропратни оквир „ Упознајте библијске личности“ може вам дати неке идеје. А можда вам више одговара да Библију читате по темама или по хронологији догађаја. Испробајте нешто од предложеног.

^ одл. 4 Многи кажу да је превод Нови свет тачан, поуздан и лак за читање. Овај библијски превод, који су издали Јеховини сведоци, доступан је на више од 130 језика. Можете га преузети с веб-сајта jw.org или заједно са апликацијом JW Library. Ако више волите штампано издање, Јеховини сведоци вам га могу доставити на кућну адресу.