Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пробудите се!  |  Број 5/2016.

„Ово је нешто сасвим другачије!“

„Ово је нешто сасвим другачије!“

СУ ЏОНГ, која ради као педагог у једној средњој школи у Јужној Кореји, у раду са ученицима користи видео-садржаје са веб-сајта jw.org. Она каже: „Ученици су били одушевљени анимацијом Ко је прави пријатељ? Кад су је одгледали, рекли су: ’Никада нисмо размишљали о пријатељству на тај начин. Ово је нешто сасвим другачије!‘ Неки од њих су рекли да сада знају где могу да потраже савет — на сајту jw.org.“ Су Џонг још каже: „Препоручила сам овај видео-материјал својим колегама. Многи су се уверили да је то изузетно наставно средство и радо га користе.“

Ђацима у Јужној Кореји је значила и анимација Како без песница победити насилника. Једна жена који ради у Фондацији за превенцију насиља међу младима приказала је ту анимацију групи ђака у једној школи. „Многи млади мисле да је фантастично урађена“, каже она. „Поред тога, она је практична јер показује како се изборити са вршњачким насиљем али и како га спречити.“ Фондација је тражила дозволу да користи ову анимацију на својим предавањима у бројним основним и средњим школама. Ту дозволу је и добила. Чак и јужнокорејска полиција користи филмове са сајта jw.org.

Ако још нисте посетили овај сајт, то вам топло препоручујемо. Лако га је претраживати, а све што је на њему — аудио и видео садржаји, као и Библија и друге публикације — може се бесплатно преузети.