Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Ворвик, држава Њујорк: Главно седиште Јеховиних сведока

Најважнији догађаји из прошле године

Најважнији догађаји из прошле године

 ДОК се у Сатанином свету невоље нижу једна за другом, они који служе Јехови су „увек заокупљени Господовим делом“ (1. Кор. 15:58). На наредним страницама ће бити речи о томе како се Јеховини сведоци широм света уздају у Јехову, чине добро и поступају верно (Пс. 37:3).

Премештање нашег главног седишта

Проширење објеката у Волкилу завршено је 1. фебруара 2016. и сада се тамо налазе Одбор подружнице Сједињених Држава, Службено одељење и друга одељења. Надаље, по завршетку радова у Ворвику, бетелска породица из Бруклина започела је огроман пројекат пресељења из Њујорка у Ворвик.

Од понедељка, 3. априла 2017, посетиоци ће моћи  да уживају у обиласку нашег главног седишта у Ворвику. Моћи ће да иду у кратак обилазак с водичем и да самостално погледају следеће три изложбе:

  1.  „Свето писмо и Божје име.“ Изложени су ретки примерци Библија и приказано је зашто Божје име треба да се налази у Светом писму.

  2.  „Народ за Јеховино име.“ Изложба историје духовног наслеђа Јеховиних сведока која приказује како је Јехова постепено водио, поучавао и организовао свој народ да би вршио његову вољу.

  3.  „Главно седиште — вера на делу.“ Интерактивна изложба која објашњава рад одбора̂ при Водећем телу и како они помажу Јеховиним сведоцима да следе библијска упутства да се састају, стварају ученике, узимају духовну храну и међусобно показују љубав.

Самостални обиласци изложби биће могући од понедељка до петка, од 8.00 до 16.00. Обилазак с водичем ће трајати 20 минута и обухватаће обилазак зграда с канцеларијама и службеним просторијама и имање у Ворвику. Овај обилазак уз водича ће бити могућ од понедељка до петка, од 8.00 до 11.00 и од 13.00 до 16.00.

Пре него што организујете посету подружници, молимо вас да погледате информације на веб-сајту jw.org у делу О НАМА > ПОДРУЖНИЦЕ > Сједињене Државе.

У ОВОМ ДЕЛУ

Већи акценат на проповедању

Како су се они који су изашли из Бетела прилагодили новим околностима?

„Ви сте најбоље комшије“

Изложба о историји Библије одржана 7. и 8. маја 2016. пружила је лепо сведочанство људима који живе у околини Бетела у Бруклину.

Нови састанак — Хришћански живот и служба проповедања

Од јануара 2016, састанак радним даном је измењен у целом свету.

JW Broadcasting — утисци гледалаца

Телевизија JW Broadcasting је почела с радом 2014. и тренутно се преводи на преко 90 језика. Шта о њој кажу гледаоци?

Посвећење подружница

Посвећење подружница у Киргизији и Јерменији били су радосни догађаји за Јеховин народ у тим земљама.

Правне битке 2016.

Које су правне битке водили Јеховини сведоци током 2016?

Наши дописници јављају

Вести о активностима Јеховиних сведока у Аргентини, Белизеу, Бурундију, Демократској Републици Конго, Италији, Немачкој, Непалу, Папуи Новој Гвинеји и Уганди.