Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 ГРУЗИЈА

Мислила сам да је мој живот успешан

Мадона Канкија

Мислила сам да је мој живот успешан
  • РОЂЕНА: 1962.

  • КРШТЕНА: 1990.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Некадашњи члан комунистичке партије у Грузији. Многима је помогла да сазнају библијску истину. Завршила је први разред Школе за објавитеље Краљевства, одржан 2015. године у Тбилисију.

ПРВИ пут сам чула за библијску истину 1989. године. У то време сам била истакнути члан комунистичке партије у свом родном граду, Сенакију, и редовно сам учествовала на седницама Врховног Совјета Грузије, што је било попут данашњег парламента. Била сам верена и мислила сам да је мој живот успешан.

Мама и тата су ме од малих ногу поучавали да волим Бога. Због тога сам веровала у Бога иако сам била комуниста. Кад сам почела да проучавам Библију, коначно сам добила одговоре на сва своја питања. Зато сам одлучила да предам свој живот Јехови. То се нимало није допало мом веренику, породици, пријатељима и колегама.

Због моје нове религије, престала сам да се бавим политиком, а родбина ме више није прихватала. Зато сам одлучила да одем од куће, раскинем веридбу, дам отказ  и престанем да будем члан комунистичке партије и Врховног Совјета. Након крштења, пријатељи и породица су вршили још снажнији притисак на мене да се одрекнем вере. Пошто сам била позната у свом родном граду, кад се прочуло да сам постала Јеховин сведок, о мени су почеле да круже разне гласине. Зато сам одлучила да се преселим у Кутаиси, где сам одмах почела да служим као пионир.

Кад ме људи упитају да ли је моја нова религија била вредна свега тога, без оклевања им одговорим да ни најмање не жалим због својих одлука. Иако моји родитељи нису разумели мој избор, драго ми је што су ме одмалена поучавали да волим Бога и људе. То ми много значи у животу.