Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2017.

 ГРУЗИЈА

Тражио сам вођство од Јехове

Тамази Библаја

Тражио сам вођство од Јехове
  • РОЂЕН: 1954.

  • КРШТЕН: 1982.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Учествовао је у тајном штампању литературе. Служио је и као путујући надгледник у Грузији док је бринуо о своје четворо деце.

МОЈА мајка је била врло узнемирена кад смо моја супруга и ја постали Јеховини сведоци. Једног дана је окупила све наше рођаке, надајући се да ће нас они наговорити да прекинемо контакт са Сведоцима. Рекли су ми да ће ме се одрећи ако се не предомислим.

Одлучио сам да одемо из града. Размишљао сам где бих најлакше могао наћи посао у својој струци. Имао сам у плану да се преселимо у Кутаиси, други град по величини у Грузији. Знао сам и да је у том граду велика потреба за објавитељима. Али пре коначне одлуке, тражио сам вођство од Јехове.

Недуго затим, срео сам човека из малог града, Џварија, с којим сам проучавао Библију. Кад је чуо да желим да се преселим у Кутаиси, преклињао ме је да се предомислим и дођем у његов град. „Имамо стан“, рекао ми је. „Жена, деца и ја ћемо прећи у једну собу, а ти и твоја жена будите у другој.“

 Помислио сам да ме можда Јехова води на тај начин. Зато сам прихватио да привремено живимо код њега, али под условом да убрзо пронађем посао и стан у Џварију. На моје велико изненађење, он је исте вечери дошао код нас са списком слободних радних места у Џварију.

Након само неколико дана, преселили смо се у овај град. Већ првог дана сам пронашао изненађујуће добро плаћен посао. Послодавац ми је понудио и смештај у једној огромној кући која је припадала компанији. Убрзо су ме браћа замолила да помажем у штампању библијске литературе у тајности. У нашој кући је било места на претек, па смо се жена и ја сложили да се једна просторија користи у ту сврху.

У нашем пространом дому су се наредних неколико година одржавали Спомен-свечаност и други посебни скупови. Под нашим кровом се крстило више од 500 особа! Драго ми је што сам видео где Јехова жели да будемо и што смо га послушали!