Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2017.

 ГРУЗИЈА

Љубав превазилази националну баријеру

Љубав превазилази националну баријеру

ЈОШ пре него што се мала Санел родила, доктори су рекли њеним родитељима да ће она имати озбиљних здравствених проблема, а можда неће ни преживети порођај. Одмах по рођењу, морала је на операцију. Њени родитељи, који су из Абхазије — области која се отцепила од Грузије — нису могли да нађу хирурга који би био спреман да оперише Санел без трансфузије крви.

Зато су потражили помоћ локалног Одбора за односе с болницама. * Браћа из Одбора су у Тбилисију брзо пронашла хирурга који је био спреман да сарађује с њима. Пошто се Санелина мајка још није била опоравила од порођаја па није могла да путује, Санел су њене баке, које су Јеховини сведоци, однеле у болницу у Тбилисију.

Тешка операција мале Санел је била успешна. Баке су написале: „У болници смо провеле више од 20 дана. Многа браћа и сестре Грузини су долазили у посету и нудили се да нам помогну. Видело се да им је стало до нас. Читале смо о братској љубави, али у овој тешкој ситуацији смо осетиле шта то стварно значи.“

^ одл. 4 У Грузији, старешине које служе у Одбору за односе с болницама су пронашле више од 250 хирурга који су спремни да врше бескрвне операције.