Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 ГРУЗИЈА

Својим очима сам видела шта Библија каже

Пепо Девидзе

Својим очима сам видела шта Библија каже
  • РОЂЕНА: 1976.

  • КРШТЕНА: 1993.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Одгајана је у православном духу и чврсто се држала традиције. Након крштења је с мужем радила у Бетелу. Њих двоје тренутно служе као специјални пионири.

ЗА СВЕДОКЕ сам чула док сам студирала у Кутаисију. Једна комшиница ми је рекла да Сведоци немају иконе и да не верују да је Исус Свемоћни Бог. То ми се није допало јер се косило с учењима моје цркве, којој сам била привржена.

Када сам се у лето 1992. вратила у своје родно место, Тсагери, сазнала сам да и тамо има Сведока. Моја мајка је чула пуно лепих ствари о њима. Пошто сам ја и даље имала лоше мишљење о Сведоцима, рекла ми је: „Иди и види о чему говоре.“

Два пионира, Павле и Паата, редовно су посећивали једну породицу у нашем крају. Многе комшије су радо одлазиле код те породице кад су њих двојица била тамо. Сви су волели да их слушају и постављају им питања.  Одлучила сам да им се прикључим. Кад год бих поставила неко питање, браћа би отворила Библију и рекла ми да прочитам одговор из ње. То је снажно утицало на мене — својим очима сам видела шта Библија каже!

Убрзо сам се придружила групи с којом су Павле и Паата проучавали Библију. Наредног лета се крстило нас десеторо. Касније је и моја мајка постала Јеховин сведок.

Неизмерно сам захвална браћи што су ми дала да одговоре на сва своја питања прочитам директно из Библије. То је био најбољи начин да схватим шта је истина и да напустим своја дубоко укорењена веровања. Зато се и сама трудим да користим исти приступ док другима преносим библијску истину.