Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2017.

 ГРУЗИЈА

Није је испуштао из руку!

Марина Копалијани

Није је испуштао из руку!
  • РОЂЕНА: 1957.

  • КРШТЕНА: 1990.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Марина и њен супруг, Бадри, неуморно су објављивали добру вест док су бринули о своја два сина. Бадри је касније служио и као члан Одбора земље. Био је веран Јехови све до своје смрти, 2010.

БАДРИ и ја смо упознали Сведоке код једног комшије. Било је то 1989. године. Брат Гиви Барнадзе, који је проучавао с тим комшијом није имао свој примерак Библије, јер је у то време било веома тешко доћи до ње.

Допало нам се оно што смо чули, па смо пожелели да набавимо Библију. Када је мој супруг срео рођеног брата, споменуо му је да тражи Библију. Бадри се изненадио када му је брат рекао да је недавно купио једно новије издање на грузинском и да ће му га радо поклонити.

Кад се Бадри вратио кући, сео је за сто и почео да чита. Није се померио с места све до вечери. Чим се наредног дана пробудио, наставио је с читањем. Кад сам стигла кући с посла, још увек је седео за столом  и читао Библију. Није је испуштао из руку! Зато сам му предложила да узме неколико слободних дана да би је на миру прочитао. Убрзо ју је прочитао целу.

Када смо почели да проучавамо књигу Истина која води до вечног живота с братом Гивијем, било нам је драго што имамо своју Библију. Одлично смо се уклопили пошто ми нисмо имали књигу, а Гиви није имао Библију. Отприлике годину дана касније, Бадри и ја смо се крстили.