Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 ГРУЗИЈА

Где сте ви до сада?

Артур Герехелија

Где сте ви до сада?
  • РОЂЕН: 1956.

  • КРШТЕН: 1991.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Само осам месеци након крштења, оставио је успешан посао и преселио се на подручје где је већа потреба за објавитељима.

УБРЗО након мог крштења, старешине су ме упитале да ли бих желео да учиним више у служби. Тако сам у мају 1992. присуствовао посебном састанку за оне који су били спремни да се преселе тамо где је већа потреба за објавитељима. Већ наредног дана смо се један брат и ја преселили у Батуми, град на подручју Аџарије.

Имао сам велику трему када сам први пут био у служби у Батумију. Питао сам се: „Како да приђем овим људима?“ Прва жена на коју сам наишао ми је рекла: „Где сте ви до сада?“ Био сам потпуно затечен. Жарко је желела да сазна нешто више о Сведоцима, па смо већ сутрадан почели да проучавамо Библију с њом.

Пре него што смо дошли у Батуми, добили смо листу адреса заинтересованих људи. Пошто нисмо добро познавали град, питали смо људе на улици да нас упуте. Међутим, ни многи од њих нису могли да нам помогну  јер су називи улица непосредно пре тога били промењени. Па ипак, искористили смо прилику да им сведочимо и многима се допало оно о чему смо говорили. Убрзо смо проучавали Библију с групама од по 10 до 15 људи.

Након четири месеца, више од 40 особа је редовно долазило на састанке. Зато смо се питали: „Ко ће бринути о овим људима кад ми одемо?“ Нисмо ни слутили до каквог ће преокрета доћи. Због сукоба који су избили између грузинске војске и сепаратиста у Абхазији, сви чланови моје бивше скупштине морали су да се преселе у Батуми. Тако је за само један дан тамо основана скупштина у којој је било и искусних старешина и општих пионира!