Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2014.

 ПРОПОВЕДАЊЕ И ПОУЧАВАЊЕ ШИРОМ СВЕТА

Океанија

Океанија
  • БРОЈ ЗЕМАЉА: 29

  • БРОЈ СТАНОВНИКА: 39 508 267

  • БРОЈ ОБЈАВИТЕЉА: 96 088

  • БРОЈ БИБЛИЈСКИХ СТУДИЈА: 63 333

„Сада разумем“

Фрида, која је глува, била је ван себе од среће када је сазнала да ће она и сестра која с њом проучава Библију припадати првој скупштини на знаковном језику на Папуи Новој Гвинеји. Та скупштина је основана 1. марта 2013. Фрида је увидела да много боље разуме програм на састанцима када не гледа у публикације, већ се потпуно усредсреди на знакове и  визуелна помагала на бини. Тако је и сама била изненађена када је победила стидљивост и почела да учествује на састанцима, дајући коментаре више пута. У априлу 2013. испунила је услове да постане некрштени објавитељ и сада позива друге глуве да долазе на састанке с њом. Када је други питају зашто се често расплаче на састанку, она каже: „Зато што сада разумем.“

Ушла је у погрешан ауто

Док је путовала да се нађе с групом објавитеља да би ишла у службу, Барбара из Аустралије је зауставила ауто да би проверила да ли је понела свешчицу с белешкама за накнадне посете. Одједном су се врата отворила и једна жена је ушла у њена кола.

„Извините“, рекла је Барбара, „мислим да сте ушли у погрешан ауто.“

„Извињавам се“, одговорила је жена. „Мислила сам да сте ви госпођа која је требало да дође по мене.“ Када је видела код Барбаре Стражарску кулу и Пробудите се!, рекла је: „Пре више година сам добијала ове часописе од две госпође које су ме поучавале Библији.“ Барбара је радо дала тој жени часописе и касније почела да проучава Библију с њом.

„Писма од Бога“

Нови Зеланд: Вајолет путем писама преноси библијску истину многима

Вајолет је 82-годишња сестра из Крајстчерча, са Новог Зеланда. Она редовно шаље писма и библијску литературу оближњим старачким  домовима и установама за збрињавање оболелих од неизлечивих болести. Медицинске сестре из кућне неге које достављају писма рекле су да ти старији људи једва чекају Вајолетина писма која зову „писма од Бога“. Неки читају и размењују писма и публикације с другима или их читају наглас онима који слабије виде. Медицинске сестре су такође рекле да су пацијенти који читају ова писма и публикације спокојнији, позитивнији и мирољубивији од оних који не читају.  О свом труду да сведочи, Вајолет каже: „Осећам да ме Јехова и даље користи да помажем другима. То што преносим библијску истину другима заиста подиже мој дух.“

Читала је о ружама

„То сам већ читала.“ Тај одговор је изненадио Берни када је на острву Сајпан једне суботе ујутру понудила једној девојци најновије издање Стражарске куле. Питала се како је могуће да је Бернадет, студенткиња која је стајала на вратима, већ прочитала тај часопис. Берни је извадила из торбе други часопис. „И тај сам прочитала“, рекла је Бернадет. Збуњена, Берни је питала: „Где си читала ове часописе? Да ли си Јеховин сведок и овде си на одмору?“ Бернадет је рекла да није Сведок већ да је читала часописе на интернету. Једном је тражила на интернету неке информације о цвећу, укуцала је реч „руже“ и за око јој је запао наслов: „Прелепе руже из Африке“ из једног издања Пробудите се!, на веб-сајту Јеховиних сведока. Рекла је да јој се много свидео тај чланак, па је наставила да истражује сајт. Најпре је читала само о биљкама и животињама, а онда је открила занимљиве ствари из Библије. Пошто је Берни запазила Бернадетино занимање, предложила јој је да проучавају Библију и следећи пут је дошла с књигом Шта Библија заиста научава? Када ју је посетила трећи пут, почеле су да разматрају прво поглавље књиге. Око годину дана касније, у новембру 2012, Бернадет се крстила. Толико је брзо напредовала да су њени пријатељи рекли да је „ускочила“ у истину. Веб-сајт је за њу заиста био попут одскочне даске.