Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2014.

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драги сарадници,

Заиста смо срећни што вам пишемо на почетку ове значајне године! Крајем 2014. навршиће се један век од како је наш Краљ, Исус Христ, почео да влада међу својим непријатељима (Пс. 110:1, 2).

Почетком ове службене године, на годишњем састанку корпорације Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, Одбор за библијски превод Нови свет објавио је излажење ревидираног енглеског издања овог најбољег превода Библије. Када је првобитно рађен енглески превод Нови свет, Јехова је за то користио своје духом рођене синове (Римљ. 8:15, 16). Сама та чињеница нам говори да је овај превод посебан, зар не?

 Одбор за писање дуго година посебан нагласак ставља на превођење Светог писма. Целокупан превод Нови свет или неки његови делови данас постоје на 121 језику. Подстичемо вас да покажете Јехови колико цените Свето писмо које имате. Читајте га сваки дан, дубоко размишљајте о њему и приближићете се његовом Аутору, Јехови Богу (Јак. 4:8).

Заиста нас погађа када чујемо за кушње које подносе наша браћа и сестре. Разумљиво је што им је понекад тешко да се радују са својом браћом. На пример, једној породици из Азије живот се потпуно променио када је мајка изненада остала парализована. Медицински стручњаци нису знали како да јој помогну. То је заиста потресно. Њен супруг сада 24 часа дневно брине о њој. Њихов син и две ћерке су диван пример у томе колико подупиру своје родитеље. Попут ове породице, сви ви који се борите са својим проблемима осећате радост док истрајавате у вери у разним кушњама (Јак. 1:2-4). Јехова уверава све нас, и помазане слуге и друге овце, да ћемо бити срећни ако истрајемо у кушњама јер ћемо добити вечни живот! (Јак. 1:12).

Прошле године је обележавању Христове смрти присуствовало 19 241 252 особе. Заиста је дивно видети како толико људи исказује част Јехови и Исусу Христу тиме што присуствују најважнијем састанку Божјег народа! У том периоду су до Јехове стигле хвале преко  два милиона објавитеља који су у марту и априлу били помоћни пионири. То нас заиста радује! Да ли сте се обрадовали када сте чули да они који су помоћни пионири у месецу посете покрајинског надгледника могу присуствовати целом састанку с пионирима, чак и када посета није у марту или априлу? Они који су духовно зрели разумеју колико је важно бити богато запослен у делу проповедања и скупштинским активностима. То нам помаже да будемо чврсти и непоколебљиви, и да не дозволимо Сатани да поткопа нашу веру и наведе нас на погрешан пут (1. Кор. 15:58).

Како је лепо знати да су се током прошле службене године 277 344 особе крстиле у знак предања Јехови, и да се они сада са свом браћом налазе на путу који води у живот (Мат. 7:13, 14). Новима је потребна наша подршка да би се ’утврдили у вери‘ (Кол. 2:7). И даље храбримо једни друге да бисмо истрајали до краја (Мат. 24:13). ’Тешимо потиштене душе, помажимо слабима, будимо дуготрпљиви са свима‘ (1. Сол. 5:14). И на крају, сви се ’непрестано молимо‘, говорећи: „Нека дође краљевство твоје“ (1. Сол. 5:17; Мат. 6:10).

Уживајте у Годишњаку и будите уверени да волимо све вас који волите Јехову!

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока