Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 5. ДЕО

Шта можете очекивати на нашим састанцима?

Шта можете очекивати на нашим састанцима?

Аргентина

Сијера Леоне

Белгија

Малезија

Многи више не одлазе у цркву јер тамо нису добили одговоре на важна питања, а ни утеху. Зашто би онда требало да присуствујете састанцима које одржавају Јеховини сведоци? Шта на њима можете очекивати?

Упознаћете срдачне и пријатне људе. Хришћани у првом веку су били организовани у скупштине и одржавали су састанке на којима су славили Бога, проучавали свете списе и храбрили једни друге (Јеврејима 10:24, 25). У тако лепој атмосфери били су окружени правим пријатељима — својом духовном браћом и сестрама (2. Солуњанима 1:3; 3. Јованова 14). Ми поступамо по узору на њих и осећамо сличну радост.

Сазнаћете како можете примењивати библијска начела. Као и у библијско време, састанцима присуствују мушкарци, жене и деца. Духовно зрела браћа нам помажу да разумемо како да у свакодневном животу примењујемо библијска начела (Поновљени закони 31:12; Немија 8:8). Сви присутни имају прилику да изразе своју наду тако што учествују у давању коментара током разматрања неког материјала и тако што певају хвалоспеве Богу (Јеврејима 10:23).

Ојачаћете своју веру у Бога. Апостол Павле је члановима једне скупштине у првом веку рекао: „Чезнем да вас видим [...] да се узајамно охрабримо, ја вашом вером, а ви мојом“ (Римљанима 1:11, 12). Захваљујући састанцима, имамо прилику да редовно будемо у друштву суверника, што јача нашу веру и решеност да живимо у складу с библијским начелима.

Зашто не бисте дошли на наш следећи састанак и сами се уверили у све то? Биће нам драго да дођете. Улаз је слободан и нема скупљања прилога.

  • По ком узору су данас организовани наши састанци?

  • Како нам користе наши састанци?